Booking.com

Dominica

Ön Dominica i Västindien kan vara Barbados motsats. Där stränderna är vita på Barbados så är de svarta på Dominica. När Barbados är relativt platt så är Dominica bergigt. När Barbados består av av en gammalt korallrev så består Dominica av en gammal vulkan. När Barbados lockar med stränder så lockar Dominica med vattenfall. Ska du besöka två länder i Karibien tycker vi därför att du ska fundera på om inte Dominica kompletterar väldigt bra! Läs gärna vidare på Dominika.nu.

Stränder

När man står och blickar ut över Barbados hänförande sandstränder, så tappar man nästan andan. Den vita sanden, med de ståtliga palmerna och det kristallklara blåa vattnet är överväldigande. Man kan ana skatterna som döljer sig i de makalösa korallreven djupt under ytan. Det är svårt att stå emot viljan att dyka i och utforska. Barbados flagga består av tre band, två blåa och ett i guld. Det guldiga, som symboliserar stränderna, är inneslutet av två blåa band som representerar vattnet. Det är lätt att förstå varför det är dessa två attribut som har fått beteckna flaggan.
Landet är bara 34 km långt och 23 km brett, men kantas ändå av otroliga stränder både på syd, ost och västsidan.  De olika stränderna är olika lämpliga beroende på vad man har för intressen.

Den södra kusten är bäst lämpad för kite och bad, på den östra sidan finner man de bästa vågorna för surfing, och de västra stränderna erbjuder fantastiskt dykvatten. Från Atlanten rullar vågorna in över Barbados ostkust och skapar stora vågor och strömmar. Därför rekommenderas det att vara försiktig vid bad och simning längs denna kust.

Accra Beach är antagligen den mest populära bland semestrande. Du kommer höra amerikanska, italienska, franska och tyska turister prata på stranden beorende på vilka kryssningsfartyg som ligger inne i Bridgetown. Stranden ligger på sydkusten, där reven skyddar vattnet från underströmmar. Den är belagd nära Bridgetown, vilket är Barbados huvudstad och således lätt att färdas till. Den vita sanden sträcker sig så långt ögat kan nå och det är en av Barbados bredaste stränder. Mot en bakgrund av klippor så kan du snorkla, ta en simtur eller helt enkelt njuta i de naturliga havspoolerna som tidvattnet har bildat.

Miami beach är även den belagd på sydkusten och är känd för sina lugna vatten och fantastiska solnedgångar. Där kan du bland annat snorkla med jättesköldpaddor eller åka katamaran, eller bara njuta av det himmelska scenariot från skuggan under ett mandelträd. Stranden ligger bredvid fiskebyn Oistins. Där kan du få prova på öns traditionella mat i någon av de många närliggande restaurangerna eller caféerna.

Sandy Lane Beach brukar karakteriseras av sköldpaddor, baraccudor och alla de kändisar som brukar besöka ön. Gestaltad som en halvmåneformad bukt, och inbäddad av mahognyträd är det en harmonisk plats. Du kan också tillföra din semester lite spänning, genom att dyka i korallrevet och få beskåda ett sjunket skepp. Stranden ligger på den lugna västkusten, som också kallas platinakusten. Den är perfekt för en familjesemester eller en romantisk resa.

Cove Bay ligger på den nordostliga sidan av ön, där landskapet är bergigare. Stränderna kantas av praktfulla klippor och bergskammar med sagolika panoraman över havet.  Cove Bay är en av de mindre besökta stränderna på Barbados, men likväl är det slående vackert.  På grund av de starka strömmarna så avråds man från att simma långt ut men alla blir som barn på nytt av att leka i de stora vågorna som slår in.

Crane Beach är ursprungligen en hamn, som har fått namnet efter de stora kranarna som var belägna på toppen av klipporna. De användes för att lasta på och av skepp. Crane Beach är stranden som i flera omröstningar röstats fram som världens bästa. Den kallas för ”stranden med den rosa sanden” och beskrivs som en riktig paradisstrand. Stranden är belägen på öns sydöstra sida, och är känd för sitt fantastiska spektrum av färg då vattnet skiftar från blått till turkost och akvamarin. På stranden kan du hyra solstolar och body boards. Det finns en liten bar på stranden, men vill du ha lunch så har en lokal restaurang utkörning till stranden. Prata med försäljarna så fixar dom fram en meny och beställer för dig, men i gengäld förväntas du köpa en kokosnöt eller något annat som de säljer.

Bottom Bay är en av Barbados hemligheter. På sydöstra sidan, inte långt från Crane Beach, ligger en lite mindre strand i fantastisk miljö. Palmer som lutar sig över vattnet och de stora vågorna som rullar in över en strand med perfekt finkornig sand. Många ur lokalbefolkningen vistas inte på öns stränder, och just Bottom Bay är det inte många turister som vet om, vilket gör att du ibland kan få vara där helt själv. Det är lite knepigare att ta sig dit än till de stora turiststränderna, men ta en buss till Sam Lords Castle (från Bridgetown, St Lawrence Gap eller flygplatsen) och hoppa av vid slutstationen. Ett par minuters gångväg mot kusten ligger en minimarket och ett litet hus där de säljer några maträtter. Köp med vätska och mat, och fråga lokalbefolkningen så visar de hur du kommer till Bottom Bay. Har du tur den dagen så jobbar Hollywood the coconut man där. Han säljer kokosnötter och rum punch (rum punchen gör han i kokosnöten). Mycket billigare än på de större stränderna, men glöm inte att pruta!