Booking.com

Dominica

Ön Dominica i Västindien kan vara Barbados motsats. Där stränderna är vita på Barbados så är de svarta på Dominica. När Barbados är relativt platt så är Dominica bergigt. När Barbados består av av en gammalt korallrev så består Dominica av en gammal vulkan. När Barbados lockar med stränder så lockar Dominica med vattenfall. Ska du besöka två länder i Karibien tycker vi därför att du ska fundera på om inte Dominica kompletterar väldigt bra! Läs gärna vidare på Dominika.nu.

Bo

Vill du riktigt njuta och slappna av på din semester eller kärleksresa? Se till att boka in dig på ett av alla de spa-hotell som västkusten erbjuder. Eftersom de flesta av öns hotell och resorter är samlade längs kusten, så erbjuder de en enastående vy över de vackra stränderna. Det finns även möjligheter att hyra både hus och lägenheter. Du kan finna allt från en enrumslägenhet till ett hus med privat pool. Man kan även hyra riktiga lyxvillor på spektakulära egendomar och tropiska trädgårdar. Dessa lyxvillor ligger ofta i anslutning till stora rekreationsområden. Gör en sökning på en sökmotor så kommer du få många träffar.

Vill man bo lite billigare så ska man söka sig till den sydvästra och östra kusten. Hotell finns över hela ön, och oftast med närhet till någon av de vackra stränderna. Du kan även välja ett all inclusive-boende på flera av hotellen, och på så sätt slippa oroa dig för var middagen ska intas. Där kan man också finna åtskilliga gäststugor till ett bra pris. Ofta är dessa gäststugor fullt möblerade.

Möjligheten att campa finns också på Barbados, även om det bara finns några få campingplatser. Det är också okej att campa utanför dessa platser, men endast om man deltar i organiserade turer.

Om du har tid och vill komma billigt undan (men även för att få uppleva Barbados bortom turistområdena) så föreslår jag att du i förväg bokar några dagar på ett hotell eller guest house som du kan hitta på internet. När du sedan är på Barbados finns det mängder med boenden som du kan boka på plats. Bestäm dig för hur och var du vill bo, och sedan frågar du runt lite. Alltid är det någon som hyr ut sin lägenhet eller bjuder in dig att bo hemma hos deras familj. Vägarna är också kantade av skyltar med texten ”For rent”, och sedan ett nummer du kan ringa. Gör du på det här sättet så kan du spara mycket pengar, du har då nämligen en mycket bättre prutmån på boendet än om du skulle bokat i förväg från Sverige. Nackdelen är att man kanske inte vågar prova om man aldrig varit på Barbados förr. Har man dessutom speciella krav på boendet som att det ska vara handikappanpassat eller att man vill ha all inclusive så kan det bli svårare.